Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

21 mei 2019

Accerion breidt uit en is klaar voor nieuwe wereldwijde markten voor robotisering

Investering valt samen met exponentiële omzetgroei

Het in Venlo gevestigde Accerion heeft zijn Serie A-financieringsronde afgerond en treft nu voorbereidingen om met een groter team nieuwe wereldwijde markten te betreden. Accerions A-ronde wordt ondersteund door Phoenix Contact Innovation Ventures, een in het Duitse Blomberg gevestigde Corporate Investeerder, en door LIOF.

De positioneringstechnologie van de tech start-up integreert in nieuwe of bestaande apparatuur zoals vorkheftrucks, industriële voertuigen en mobiele logistiekrobots, waardoor deze in staat zijn zelfs in dynamische omgevingen autonoom en extreem nauwkeurig te navigeren
 
De technologie vereist geen speciale infrastructuur. In plaats daarvan gebruiken de bedrijfseigen intelligente algoritmen van Accerion in combinatie met geavanceerde cameratechnologie de vloer als enige referentie. Bovendien werken ze samen met andere voertuigen. ‘Uw vloer is onze plattegrond’, luidt het motto van Accerion.
 
‘Autonoom geleide voertuigen (AGV’s) en mobiele robots zijn belangrijke factoren voor volledige automatisering in de productie en logistiek,’ aldus Marcus Böker, directeur van Phoenix Contact Innovation Ventures.
 
‘Minder materiaal handmatig verwerken in productielijnen is bijvoorbeeld een belangrijke doelstelling binnen de productiebranche, maar dit is met bestaande technologieën slechts beperkt mogelijk. Met de technologie van Accerion kunnen AGV’s en mobiele robots werkelijk infrastructuurloos navigeren en een veel hogere nauwkeurigheid realiseren dan traditionele oplossingen die zijn gebaseerd op infrastructuur.’
 
‘Accerion is perfect gepositioneerd om nu een significante positie in te nemen in de explosief groeiende markt voor robotisering en automatisering in de logistiek. Dit dankzij de vernieuwende en onderscheidende positioneringstechnologie in combinatie met het gespecialiseerde, ervaren en toegewijde team van Accerion’ vertelt Gaby Zandbergen, investment manager bij LIOF.
 
Snelle wereldwijde acceptatie
 
De wereldwijde markt voor mobiele robots zal naar verwachting exponentieel groeien tot zeker 10 miljard euro in 2025.
 
‘De belangrijkste doelstelling is de technologie van Accerion bij de juiste klanten krijgen: bedrijven in de logistiek en automatisering die toonaangevende oplossingen bouwen, en daarom behoefte hebben aan de nieuwste, high-performance positioneringstechnologie,’ aldus directeur Vincent Burg.
 
‘Het is geweldig om te zien hoe Accerion, zijn team en zijn klantenbestand in de loop der jaren exponentieel groeit,’ vertelt oprichter Willem-Jan Lamers. ‘Met deze investering kunnen wij onze ontwikkelingen en marktacceptatie nog verder versnellen.
 
De investering komt op een moment dat Accerion een exponentiële groei ziet in de omzet van en ontvangen orders voor zijn Jupiter- en Tritonpakketten, met klanten in de Europese Unie, de Verenigde Staten, China en India. Accerion zal deze belangrijke kapitaalinjectie inzetten om de productie op te schalen en zijn team bijna te verdubbelen, zodat het een groter aandeel kan veroveren op de wereldwijde markt voor logistiek, warehousing en fulfilment.
 
Het feit dat Phoenix Contact – zowel het risicokapitaalfonds als het moederconcern (dat in 2018 een omzet meldde van 2,4 miljard euro) – Accerion ondersteunt betekent een game-changing steun van een internationaal toonaangevend concern op het gebied van industriële automatisering.
 
Burg bedankt Phoenix en LIOF voor het delen van Accerions visie en doelstellingen: ‘Gedurende het investeringsproces was alles gericht op de groei van ons bedrijf.’
 
Over Accerion
Accerion is een in Nederland gevestigde tech start-up die in 2015 werd opgericht door Willem-Jan Lamers. Onder leiding van Willem-Jan Lamers en Vincent Burg ontwikkelde Accerion volledig infrastructuurloze positioneringstechnologie voor mobiele robots die de vloer als referentie gebruiken. Met zijn baanbrekende optische positionerings- en navigatietechnologie voor autonoom geleide voertuigen (AGV’s) maakt de innovatie van Accerion effectieve navigatie mogelijk voor mobiele robotica en autonome voertuigen, waarbij een hoge mate van nauwkeurigheid wordt gerealiseerd zonder dure en inflexibele infrastructuur. 
Kijk voor meer informatie op: www.accerion.tech 
 
Over Phoenix Contact Innovation Ventures
PHOENIX CONTACT Innovation Ventures is de wereldwijde corporate risicokapitaalfirma van de PHOENIX CONTACT-groep, wereldwijde fabrikant en leverancier van componenten en systemen voor elektrotechniek en industriële automatisering. Deze durfkapitaalfirma investeert in start-ups met businessmodellen die verband houden met elektrische aansluittechniek, industriële digitalisering, automatisering, regeltechnologie en aanverwante markten.
Kijk voor meer informatie op: www.phoenixcontact-innovationventures.com

Neem voor meer informatie contact op met:
Accerion (Unconstrained Robotics B.V.)
Kazernestraat 19
5928 NL Venlo
info@accerion.tech
077 208 0008

Foto Accerion.PNG